Celinda.

illustrator . kunstenares

Ik ben Celinda Versluis en ik ben afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, in de richting Autonome Kunsten en Advertising.

Mijn liefde voor porselein komt uit de tijd dat mijn oma nog leefde. Ze had een protserige kast bomvol antiek servies. Fascinatie voor het portret zat er van kleins af aan ook al in. Porselein en portret kwamen samen toen ik vrouwenportretten ging tekenen, geïnspireerd door vrouwen die ik vond op oude postkaarten. Gedrukt op antiek porselein vliegen mijn vrouwen nu naar alle uithoeken van de wereld.

Ik geef nieuw leven aan antiek porselein door het te bedrukken met mijn illustraties. Ik vind dit een mooie vorm van recyclen. Ik ben blij dat er steeds meer mensen bewust zijn van de waarde van antieke spullen en hergebruik.

Naast mijn vrouwen werk ik ook graag aan andere creatieve projecten. Creëren, alleen of samen met anderen is voor mij een mooie manier waarop ik mezelf kan uitdrukken. Maar ook het blij maken van mensen met de dingen die ik maak en het verbinden met mijn klanten vind ik bijzonder en waardevol.

Fotografie: Petrina Derksen